Volat j.d.o.o.

arhitektonske djelatnosti i usluge

O arhitektici

Martina Brala, diplomirani inženjer arhitekture, ovlaštena arhitektica

1974. rođena u Zagrebu.

Odrasla na Srednjacima. Nakon završene srednje škole (MIOC – XV. gimnazija u Zagrebu),
1998.g. diplomirala na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Od tada živi u Posedarju, radi u Zadru. Supruga i ponosna majka dva sina.

2003. godine postala ovlaštena arhitektica – član Hrvatske komore arhitekata.

Radno iskustvo stekla u Zadru, u projektnom uredu “Ambijent SM” d.o.o. Zadar od 1998. – 2013.g. kao projektant na poslovima svih vrsta arhitektonskog projektiranja, kao i prostornog planiranja.

Među referentnim projektima od idejne do izvedbene faze nalaze se višestruke rekonstrukcije i dogradnje putničke, upravne i drugih zgrada zračne luke Zadar, više poslovnih zgrada u Zadru (zgrada PBZ kod Merkatora, “EVN” na Bokanjcu, “Konektor”, “Aleta”), velike višestambene zgrade (Diklo, “ABC” u Petrčanima) te veliki broj stambenih i turističkih građevina diljem Zadarske županije, a i šire.

Također je bila izrađivač detaljnog plana uređenja mješovite poslovno-proizvodno-stambene zone Mazije-jugoistok u Općini Poličnik te urbanističkog plana uređenja turističko-rekreacijske zone Kotica na Pagu (oba plana su još na snazi).
2013.g. osniva vlastitu tvrtku Volat j.d.o.o. sa sjedištem u Posedarju u vlastitoj obiteljskoj kući.

Tvrtka se bavi sljedećim arhitektonskim djelatnostima:

  • projektiranje svih vrsta zgrada (idejni, glavni i izvedbeni projekti)
  • ishođenje dozvola za građenje
  • izrada 3D vizualizacija
  • projekti interijera
  • dizajn namještaja
  • legalizacija zgrada
  • etažiranje
  • tehničko savjetovanje.

Tvrtka također ima suglasnost Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za obavljanje stručnih poslova prostornog uređenja i to za izradu provedbenih dokumenata prostornog uređenja: detaljnih planova uređenja i urbanističkih planova uređenja.

 

Osim školovanja i stalnog stručnog usavršavanja, arhitektica kroz cijeli život njeguje/prakticira/živi pjevanje. Od onog u crkvenom zboru na Srednjacima, preko onog u Akademskom zboru “Ivan Goran Kovačić” za vrijeme studentskih dana, neobaveznog klapskog pjevanja u dobrom društvu, do onog u Kulturno-umjetničkom društvu Sv. Duh iz Posedarja koje posebno njeguje najstarije tradicijsko starohrvatsko glagoljaško pjevanje.